Historia

Kerjäläisten valtakunta

Kun maaliskuussa 1985 ilmestyi uusi albumi, oli sitä jo ennakkoon tilattu kulta- ja (silloiseen 50 000 kpl) timanttilevyyn oikeuttavat määrät. "Kerjäläisten valtakunta" ylittikin kaikki odotukset. Albumi oli kolme-neljä kuukautta listaykkösenä, myynti nousi lopulta noin 190 000 yksikköön (ennätys). Jokaisesta levyn laulusta tuli hitti -erityisesti valloitti singleksikin lohkaistu "Kirjoitan".

Voidaan sanoa, että Dingo nousi kaikkien aikojen ykköseksi, olipa kyse suosiosta, hysteriasta, myynnistä, media-arvosta tai vaikutuksesta aikakauden suomalaiseen musiikkiin! Vaikutteita yhtyeeltä saivat kymmenet uudet suomirockin yrittäjät ja aiemminkin vaikuttaneista mm. Pyhät Nuket (hitti "Enkelit sulkivat silmänsä"), SIG - ja Pave Maijanen.

Kevät ja kesä, pitkälti vielä syksykin vuonna 1985 meni valtaisan Dingo-kuumeen kourissa. Kysymys ei ollut enää pelkästä rockista vaan sosiologisestikin mielenkiintoisesta ilmiösta. Dingo oli paitsi yhtye myös osakeyhtiö. Yhtyeen jäsenet tulivat TV-ohjelmiin ja lehtien etusivuille. Konserttikiertueella menestys oli käsittämätöntä. Nyt ei vähättely tepsinyt; Dingo oli otettava vakavasti.