Historia

Dingo Live

Lokakuun 14. päivä kauppoihin saatiin Dingon ensimmäinen live-albumi. Levy äänitettiin kiihkeissä tunnelmissa 1.8.2009 Turun DBTL:ssa. Levyllä esiintyy ahkerasti syksystä 2008 ympäri Suomea keikkaillut ja yhteenhitsaantunut kokoonpano Neumann(laulu, kitara), Robert Engstrand(koskettimet, laulu), Vesa Kuhlman(basso, laulu), Ville Siuruainen(rummut), Erik Valkama(kitara, laulu). Levy pitää sisällään kymmenen Dingo-klassikkoa ja bonuksena albumilta löytyy uusi ”Indiana” studioraita.

”Tälle konserttilevylle on ikuistettu äänikuva kuluneena kesänä Turun Down By The Laituri – festivaalilla. Kun rumpali Ville Siuruainen iskee intron Suomi-pop -klassikkoon ”Levoton tuhkimo”, yleisö riehaantuu. Huuto ja kirkuminen vievät neljännesvuosisadan taakse, Dingo-hysterian villeinpään aikaan... Tulkitessaan nuorukaisena Dingolle kirjoittamiaan kappaleita Neumann on yhä sama romanttinen soturi, jota yleisö on tottunut rakastamaan Autiotalon, Nahkatakkisen tytön ja monen muun, uudemmankin hitin äänenä... Tämä levy on live. Se on elonmerkki. Muistutus siitä, että kerran koskettanut musiikki koskettaa yhä uudelleen.”

Oheinen lainaus toimittaja Pasi Kostiaisen kirjoittamasta, Dingon Live-levyn kansivihkosta löytyvästä kirjoituksesta kertoo paljon yhtyeen nykyhetkestä. Dingon musiikki elää, uudistuu ja jatkaa kulkuaan.